Eigen woning en verzorgingstehuis
Je eigen huis opeten. Geen aantrekkelijke gedachte. Gelukkig is de praktijk, dankzij nieuwe regelgeving anders.
Lees meer
Woning verbouwen? Denk dan aan duurzaam maken
Gaat u een nieuwe woning kopen of uw bestaande woning verbouwen? Dat is dan misschien het ideale moment om te onderzoeken of u uw woning tegen beperkte kosten duurzamer kunt maken.
Lees meer
Gestopt met roken? Kijk dan ook even naar uw OverlijdensRisicoVerzekering
Bent u gestopt met roken? Wij wensen u toe dat u dit gaat volhouden. Leest u meteen even dit artikel.
Lees meer
Extra waakzaamheid vereist bij kopen appartement
Wanneer u een appartement koopt, deelt u het gebouw waarin dit appartement zich bevindt vaak met mede-eigenaren. Maar u deelt nog meer…
Lees meer
Minister hecht belang aan onafhankelijk advies
Wanneer u om een financieel advies vraagt, wilt u natuurlijk graag dat het advies dat u krijgt onafhankelijk is. Minister Hoekstra van het Ministerie van Financiën heeft op 15 januari jl. een brief geschreven aan de Tweede Kamer. In deze brief geeft de minister aan het belangrijk te vinden om het begrip “onafhankelijk advies” wettelijk te beschermen. Wij zijn blij met dit voornemen van de minister.
Lees meer
Trend: Senioren stellen overwaarde woning veilig en verhuizen
Op dit moment doet een opvallende ontwikkeling zich voor op de huizenmarkt. Veel senioren van 60 jaar en ouder verkopen hun woning en gaan vervolgens kleiner wonen. Op deze manier stellen zij vaak aanzienlijke bedragen aan overwaarde op hun woning veilig.
Lees meer
Een energiebespaaradviseur
Energie wordt in de komende jaren duurder.. Misschien het moment om aan besparing te denken? Naast aandacht voor het klimaat is kritisch kijken naar de mogelijkheden om energie te besparen goed voor uw portemonnee. Een relatief nieuw beroep is hierdoor ontstaan: De energiebespaaradviseur.
Lees meer
De nieuwe WOZ-waarde van uw woning
Uiterlijk eind februari a.s. ontvangt elke eigenaar van een woning van zijn of haar gemeente hem weer…
In de beschikking van de gemeente wordt de nieuwe WOZ-waarde van de woning vastgesteld. Het is verstandig om deze beschikking dit jaar met extra aandacht te lezen.
Lees meer
WILT U ONS VERTELLEN WANNEER WIJ IETS BETER KUNNEN DOEN?
Ons kantoor heeft niet, zoals grote banken, een aparte afdeling die de hele dag onderzoek doet hoe klanten onze dienstverleningen ervaren. Toch willen wij onze dienstverlening blijven verbeteren. Daarom hebben we een vraag aan u.
Lees meer
WERKGEVERSVERKLARING STEEDS VAKER DIGITAAL
Als u in loondienst werkt en u wilt een hypotheek afsluiten dan zal de bank een verklaring willen ontvangen van uw werkgever waarin deze verklaart wat uw inkomen is. Dat vindt niet elke werknemer prettig. Voor hen is er goed nieuws.
Lees meer
JONG ONDERNEMER? DAN SOMS TOCH NATIONALE HYPOTHEEK GARANTIE MOGELIJK
Ook mensen die onlangs gestart zijn als ondernemer kunnen in aanmerking komen voor een Nationale Hypotheek Garantie.
Lees meer
VERVROEGD HYPOTHEEK AFLOSSEN? EERST ADVIES VRAGEN!
In het verleden hebben veel huiseigenaren een zogenaamde “aflossingsvrije hypotheek” afgesloten. Banken stimuleren op dit moment deze eigenaren te starten met vrijwillige aflossingen. Verstandig? Misschien. Vraag eerst een goed advies voordat u start met vrijwillige aflossingen.
Lees meer
Pap en mam, kunnen jullie helpen?
Bij de zoektocht naar een woning ondervinden veel jongeren hinder van het tekort aan huur- en koopwoningen. De vraag “pa en ma kunnen jullie misschien helpen?” kan dan gesteld worden.
Lees meer
Aflossingsvrije hypotheek verhuist vaak mee
Een aflossingsvrije hypotheek is een lening voor de financiering van de woning waarvoor met de bank is afgesproken dat gedurende de leningsperiode er geen aflossingen op de schuld plaatsvinden. Het terugbetalen van de lening gebeurt dan op het eind van de looptijd in één keer.
Lees meer
Recht op ontslag?
Recht op ontslag uit hoofdelijke aansprakelijkheid is een belangrijk onderwerp dat speelt bij partners die samen een woning hebben gekocht en gaan scheiden.
Lees meer
Boeterente bij hypotheken: hoe zit dit?
U leent tijdelijk van iemand geld en spreekt af dat u op een bepaald moment de lening zult terugbetalen. U heeft daarna een financiële meevaller waardoor u de lening eerder kunt terugbetalen dan u verwachtte. U denkt dat degene van wie u het geld geleend heeft hier blij mee zal zijn. Maar wat blijkt? U moet een boete betalen! Dat klinkt vreemd. Maar bij hypotheken is dat gebruikelijk. In dit artikel leggen wij u dit uit.
Lees meer
Directie Verzekerings Collectief loopt tegen mensenhandel
Mensenhandel zorgt voor de groei van georganiseerde misdaad. De directie van Verzekerings Collectief wil haar bijdrage leven en zet zich actief in.
Lees meer
De Nationale Hypotheek Garantie: vangnet maar geen hangmat
De Nationale Hypotheek Garantie biedt belangrijke voordelen voor wie een lening afsluit voor de aankoop, verbouwing of het duurzaam maken van de eigen woning, maar…
Lees meer
Hypotheek vervroegd aflossen? Verder kijken dan alleen de hypotheek
Vervroegd aflossen van de hypotheek kan een goede beslissing zijn, maar niet altijd…
Lees meer
Verstandig besluit: Duurzaam maken van uw woning
We dragen graag ons steentje bij aan verduurzaming. Aan de woning kunnen we veel doen!
Lees meer